Verklärte Nacht

Schönberg en Brahms

7 mei 2021

Van Houtenkerk

18.30 uur en 21.00 uur

sextet van prominente Nederlandse musici

Rosanne Philippens - viool

Julia Philippens - viool

Simone van der Giessen - altviool

Joël Waterman - altviool

Lidy Blijdorp - cello

Ketevan Roinishvili - cello

Kaartverkoop

Toegang €25. Vrienden €22,50.
Bent u Vriend en neemt u een introducé mee? Dan geldt de Vriendenkorting ook voor uw introducé.

In verband met de 1,5 meter maatregel is er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.​ Woont u met z'n tweeën of drieën in één huishouden dan raden wij u aan een duo-kaart of trio-kaart te kopen, u kunt dan naast elkaar zitten. U ontvangt de tickets per e-mail (standaard verzendwijze), daarbij worden geen extra boekingskosten in rekening gebracht.

 

De kaartverkoop is door ons uitbesteed aan de Nationale Theaterkassa. Mochten de corona-maatregelen onverhoopt weer strenger worden, zodanig dat het concert geen doorgang kan vinden, dan kunt u uw kaarten inwisselen voor vouchers voor komende concerten van Chamber Music Weesp of concerten van de Nationale Theaterkassa of uw geld terugvragen.

Bij vragen over het bestellen van kaarten, bel met onze ticketpartner Nationale Theaterkassa: 0900-9203 (dagelijks van 10-20 uur 0,45ct/m) of e-mail naar
info@ntk.nl.
Voor overige vragen e-mail naar
organisatie@wcmf.eu.

Strijkkwintet no. 2 in G-groot opus 111 van Johannes Brahms

en het aangrijpende

Verklärte Nacht opus 4 van Arnold Schönberg

Onder invloed van de liefde schreef Arnold Schönberg in 1899 het eerste symfonische gedicht voor kamerensemble. Dit unieke werk baseerde hij op het gelijknamige gedicht van Richard Dehmel, waarin een vrouw tijdens een nachtelijke ontmoeting aan haar geliefde verklaart zwanger te zijn van een andere man.
Waar Verklärte Nacht tijdens de première in 1902 voor veel onbegrip bij het publiek zorgde, wordt het inmiddels gezien als een van Schönbergs belangrijkste werken. Van verdriet tot berusting en vergeving, alle emoties komen voorbij...

Programma

Het concert zal plaatsvinden volgens de RIVM-richtlijnen.

  • Er kunnen vanwege de 1,5m regel minder mensen in de kerk.

  • Personen uit één huishouden mogen wel naast elkaar zitten. U kunt daar gebruik van maken door duo-kaarten of trio-kaarten te kopen. Er kunnen dan meer bezoekers naar het concert.

  • Toegang tot de zaal vanaf 30 minuten voor aanvang van het concert. U wordt door één van onze medewerkers naar uw plaats begeleid.

  • Het concert duurt ongeveer 70 minuten en zal tweemaal worden uitgevoerd: om 18.30 uur en om 21.00 uur, zonder pauze en er worden geen drankjes geserveerd.

* * *

Deze concertreeks wordt mede mogelijk gemaakt door

  • Facebook White Icon
  • Twitter Clean
  • YouTube White Icon

 JvB WebDesign