banner7 4000x670.jpg

Weesp Chamber Music Festival

wcmf cello zwart 930x400.jpg

Openingsconcert

navarra-2021.jpg

Van Houtenkerk
donderdag
23 sept
20.00 uur

Entree €20,00 / jeugd €8,50

incl. welkomstdrankje en programmaboekje.

Kortingen, RIVM-richtlijnen: lees meer »

Uitverkocht!

Het festival wordt geopend door het

Navarra String Quartet

Benjamin Marquise Gilmore, 1e viool
Laia Braun, 2e viool
Sascha Bota, altviool
Brian O’Kane, cello

Navarra String Quartet

Magnus en Marije Johnston hebben, na vele jaren in het Quartet gespeeld te hebben, dit jaar afscheid genomen van het Quartet.
Benjamin Marquise Gilmore heeft de plaats van Magnus ingenomen. Laia Braun neemt de plaats in van Marije. Tijdens het festival speelt Marije wel mee op zaterdagavond en zondagmorgen.

Programma

Béla Bartók

Strijkkwartet nr. 3

Ivan Moseley

Ah Robin

Antonín Dvořák

Strijkkwartet nr. 13 op. 106

VOOR ACTUELE INFORMATIE OVER ONZE CONCERTEN EN HET CORONAVIRUS KLIK HIER »

Dvorak 300x300.jpg

Antonín Dvořák

Strijkkwartet nr. 13

Dvořák’s 13e kwartet, geschreven in 1895, is de vrucht van een bewogen persoonlijk leven voor de componist. Verlangend naar huis keert hij terug naar Europa, na het verlies van zijn schoonzus, waarvan bekend is dat zij zijn eerste liefde was.
Daar schrijft hij, vervuld met nieuwe hoop en de met een onbeschrijfelijke vreugde door de terugkeer naar zijn vaderland, dit volwassen strijkkwartet.

bela bartok 240x240.jpg

Béla Bartók

strijkkwartet nr. 3

Béla Bartók was midden veertig en wereldberoemd toen hij dit stuk schreef, het kortste kwartet geschreven in één deel. Vergeleken met sommige van de late romantici zoals Brahms of Liszt die folklore gebruikten als een licht parfum of garnering bij hun muziek, trachtte Bartók daarentegen de essentie van ritmes, harmonieën of volksmuziek te absorberen als kern van zijn muziek.

Ivan Moseley 240x240.jpg

Ivan Moseley

Ah Robin

Ivan Moseley was eerst neuroradioloog en studeerde privé compositie bij Hans Heimler. Na zijn medische carrière studeerde hij veertig jaar later aan het Royal Northern conservatorium bij Anthony Gilbert. Zijn composities zijn uitgevoerd in Groot-Brittannië, Nederland en de VS. Het Navarra String Quartet is dankbaar voor zijn vriendschap.
Ivan draagt aan ons de compositie op die u vanavond als wereldpremière zult horen. We vinden het een grote eer dat Ivan deze avond bij u in de zaal zit.