top of page
simone marije 932x672.jpg

Weesp Chamber Music Festival

10-jarig jubileum

"We zijn ontzettend trots dat we nu al voor de tiende keer een mooi festival mogen presenteren en dat willen we graag met u vieren.

Op onze zoektocht naar een mooi programma vonden we zoveel juweeltjes dat het nauwelijks in vier dagen te vatten is. We hebben een fantastisch en gevarieerd programma weten samen te stellen.
Samen met vijftien (!) gastmusici gaan we dit allemaal voor u spelen."

In de schaduw van oorlog

Tegelijkertijd is er zo veel gaande in de wereld dat somber stemt. Dit bracht ons tot het besef dat juist in de schaduw van oorlog de allermooiste muziek is gecomponeerd. Roerige, bange tijden hebben geleid tot de meeste geconcentreerde en sublieme klanken.

Zouden musici en componisten het leven nog meer hebben omhelsd in tijden dat dit leven uit hun handen dreigde te glippen? Sommige componisten goten al het leed in de noten, anderen kozen voor een heel andere aanpak en schreven opbeurende muziek om hun luisteraars uit het lijden te halen.

 

Laten we het leven vieren

Laten we doen wat deze componisten deden: laten we het leven vieren in al zijn schitterende, gevarieerde, soms duistere, soms angstige maar altijd fascinerende facetten.  Dat willen wij doen, samen met u en met maar liefst vijftien geweldige gastmusici.

Songs in Time of War

Op zaterdag maken we een buiging naar de volksmuziek met Brahms, Piazzolla, Dvořák en muziek van  de hedendaagse componist Alec Roth. Ook zondagochtend komt deze componist aan bod met zijn prachtige en poëtische stuk Songs in Time of War voor een ongewone bezetting van tenor, viool, harp en gitaar. 

Schotse Tunes

En als klap op de vuurpijl hebben we vrijdagavond een Late Night concert met de Schotse fiddler Donald Grant, die drie van zijn collega's meeneemt voor een sprankelende avond met Schotse Tunes.

Viert u mee?

We vieren 10 jaar Weesp Chamber Music Festival en we vieren het leven. Viert u mee?

 

- Simone en Marije -

bottom of page