top of page

Be Matthäus

met Ton Meijer

do 4 en vr 5 april
Van Houtenkerk

Muzikale voorstelling voor scholieren van de basisscholen in Weesp, door acteur Ton Meijer.

Op een heel toegankelijke manier wordt je mee genomen langs de hoogtepunten uit Bachs meesterwerk, de Matthäus-Passion.

De kop is er af

Met de leerlingen van 3 Weesper basisscholen ging het Festival 2024 op donderdag 4 april fantastisch van start met Be Matthäus. Met hoogtepunten uit de Matthäus passie, gezongen door de countertenor Arturo den Hartog en prachtig begeleid door Kadir, Ursula en Anne. Ton maakte er een spannend verhaal van, over verraad en vergeving, waarin de kinderen de rollen kregen toebedeeld van keizer Pontius Pilatus, de schruk Barrabas en het schreeuwende volk. Met de ondertekende belofte om aardig voor elkaar te zijn en naar elkaar om te kijken werd deze indringende opening afgesloten. Op 5 april zijn andere basisscholen uit Weesp aan de beurt. 

Be Matthäus: interactief schoolproject om oudere basisschoolleerlingen op een speelse manier kennis te laten maken met de oer-Hollandse traditie van de passie-uitvoeringen.

De prachtige en ingetogen muziek van Bach’s Matthäus Passion wordt gebruikt om het onderwerp pesten aan de orde te stellen: wat pesten doet en hoeveel het teweeg brengt.

 

Na succesvolle projecten met Tom Meijer in voorgaande jaren zoals Be Bach, Be Mozart en Be Opera zijn we erg benieuwd naar deze nieuwe muzikale voorstelling.

De voorstelling is een productie van Het Koninklijk Concertgebouw, in samenwerking met Ton Meijer.

Ton Meijer - tekst, spel, zang
Eric Robillard - regie
Wout van Tongeren - dramaturgie
Toek Numan - arrangementen
Arturo den Hartog - zang
Kadir Özgun - fluit
Anne van Eck - viool
Ursula Dutschler - klavecimbel

bottom of page