top of page
banner randprog.jpg

Randprogramma 2021

Rondom het concertprogramma en het jeugdprogramma wordt een aantrekkelijk en afwisselend randprogramma georganiseerd. De meeste onderdelen van het randprogramma zijn gratis toegankelijk.

Onder voorbehoud van wijzigingen.

masterclass.jpg

Masterclass

Op zaterdagmiddag wordt een Masterclass voor strijkkwartetten van de Nederlandse Strijkkwartet Academie gepland. Deze Masterclass is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden.De deelnemende strijkkwartetten worden in de gelegenheid gesteld om tijdens het festival een eigen concert te geven.

Schubert!

‘Schubert!’ is een muzikale voorstelling van het Dutch String Collective waarin het dramatische levensverhaal van de sympathieke componist
Franz Schubert wordt verteld, de aimabele persoon, die vooral graag bij zijn vrienden was en stierf op zijn 31ste. Een kort concert, als kennismaking met klassieke muziek op een speelse manier. Idee, tekst en spel: Marieke de Bruijn.

schubert.jpg
babyconcert.jpg

Babyconcerten

Tijdens het prachtige spel van violiste Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees mogen baby’s luisteren, kruipen en kraaien. De Synagoge in Weesp kan eenvoudig worden omgetoverd tot een intieme speelzaal met kleden, kussentjes en dekentjes. Een concert waarbij publiek en musici door elkaar heen bewegen.

Probeer een instrument

In samenwerking met de lokale muziekscholen in Weesp, Globe CKC en de Gooische Muziekschool, zullen activiteiten georganiseerd worden om kinderen te laten kennismaken met muziek, zoals Probeer een instrument. Kinderen van alle leeftij-den kunnen na het Familieconcert en onder begeleiding van muziekdocenten een instrument uitproberen.

probeer-een-instrument.jpg
carillon.jpg

Gratis concerten

Tijdens het festival zullen er ook enkele andere gratis concerten plaatsvinden, zoals:

  • Carillonconcert van de lokale beiaardier

  • Concert als afsluiting van de Masterclass

  • Concert in woonzorgcentrum De Hogeweyk

bottom of page